Ring till oss. 0960 - 203 80

Ring till oss. 0960 - 203 80

Behandling mot tandlossning

Tandlossning är en "tyst" autoimmun sjukdom som drabbar stora delar av befolkningen. Enkelt uttryckt kan man säga att kroppen reagerar kraftigt på bakterier som ansamlats vid tandköttet.
Det bildas då fickor mellan tanden och tandköttet, som är svåra att själv få rent.
Därmed har kroppen försatt sig i en ond cirkel, fler bakterier/tandsten ansamlas och fickan blir djupare. Oftast känns inte tidiga förändringar av, annat än att det kan blöda i tandköttet vid tandborstning.
Det är därför viktigt att regelbundet kontrollera detta och sätta in åtgärder vid behov. Även du som har implantat kan drabbas av tandlossning.

Vår tandhygienist är särskilt utbildad och del av ett nätverk i länet för behandling mot tandlossning. Tillsammans med tandläkaren görs en bedömning och en behandlingsplan läggs upp.

Ibland rekommenderar vi att ta bort någon tand, om sjukdomsförloppet har gått för långt. Därefter avlägsnar tandhygienisten tandsten och bakteriebeläggningar med speciella instrument och/eller med ultraljud.
Vi är noga med att informera och lära ut individuellt vad du som patient kan göra för att bromsa sjukdomen. Ibland blir du klar på ett besök, men ibland krävs flera besök beroende på komplexiteten i din sjukdomsbild.

 

Vad är förebyggande tandvård?

Förebyggande tandvård är nyckeln till att hålla dina tänder friska under hela ditt liv. 
Det är en kombination av regelbundna tandkontroller som är anpassade efter just ditt behov, samtidigt som du lär dig hur du ska göra för att bibehålla eller återskapa en god oral hälsa.

Kontakta Oss

Besök oss

INLANDETS TANDKLINIK
Skomakaregatan 23
933 31 Arvidsjaur

Klinikens öppettider

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
    07.15 - 15.00
07.15 - 17.00
07.15 - 15.00
07.15 - 16.00
07.15 - 14.00
Stängt
Stängt

Kontakta Oss

info@intk.se 
0960 - 203 80